Tiramisu

2013 daugelis pasitiko prie šventinių stalų ragaudami gurmaniškas vaišes. Naujųjų išvakarėse ir mes aplankėme šaunią Rasos šeimą, kur buvome pavaišinti nuostabiu desertu, kuris burnoje tiesiog tirpo – namuose gamintu Tiramisu tortu. Negalėjau atsispirti nepaprašiusi šio nuostabaus recepto. Tad iškart dalinuosi ir pridedu kelias nuotraukėles, nors ir ne visai kokybiškas, tiek kiek mano telefonas sugebėjo greituoju būdų įamžinti, nes vos po kelių akimirkų supuolus visiems svečiams, šio skanėsto tiesiog nebeliko 😀

20121231_212551

Rasos Tiramisu receptas:

Sausainiai tortiniai (nuotrauka žemiau), 4 kiaušinių tryniai, 4 šaukštai cukraus, Maskarponės sūris (didelis indelis tortams, jei maži, tai tuomet porą indelių), 0,5 l kavos (3 didelius šaukštus kavos užplikyti 0,5 l karšto vandens), šlakelis brendžio, šokolado plytelė.

Trynius išplakame su cukrumi, įpilame šaukštą brendžio. Viską sumaišome su maskarponės sūriu. Maišyti ne mikseriu, o tiesiog šaukštu, nes per smarkiai suplakus sūris suskystėja.

Į kavą pilame 3 šaukštus brendžio. Imame sausainius, merkiame po vieną į kavą. Viską darome staigiai –  greit įmerkiame ir iškart dedam į indą. Išklojam apatinį sluoksnį, ant viršaus dedame sluoksnį maskarponės sūrio. Vėl dedam mirkytus sausainius  – antrą sluoksnį. Ant viršaus vėl tepame likusį sūrio kremą. Užtarkuojame šokolado plytelę. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia žinoma tortą ruošti šventės išvakarėse, nes geriausiai sustingsta, kai ilgiau šaldytuve pabūna.

Skanaus!

Savoiardi1

20121231_212348

20121231_212533

20121231_212548

Ačiū Rasai už receptą!!!