Šokoladainis

„Klaipėdos tobulasis“ – tokiu pavadinimu šį pyragą pavadino mano kolegė Vilma iš pajūrio, atvežusi paskanauti savo kepto pyrago. Ir iš tiesų, pyragas tirpo burnoje… tiesiog tobulas šokoladainis!

Kaip ji pati sako, receptas ne jos, bet jei kas atpažins iš kur gautas, te nesupyksta, kad dalinamės, nes tokiu skoniu tiesiog būtina dalintis 🙂

2013-01-20-2860

Receptas:

200 g juodo šokolado

250 g sviesto

3 kiaušiniai

200 g cukraus

150 g miltų

2 šaukštai nesaldintos kakavos

1 žiupsnelis druskos

¼ šaukštelio kepimo miltelių

Rududu

Riešutų sviesto (jei mėgstat)

  1. sviestą ištirpinti su šokoladu dubenį pastačius ant puodo, t.y. verdančio vandens garų
  2. kiaušinius išmaišyti su cukrumi, nereikia jokių putų, tik sumaišyti atskirame dubenyje
  3. miltus, kakavą, druską, kepimo miltelius sumaišyti atskirame dubenyje
  4. dabar – 1+2+3 paprastai šaukštu „apjungti“
  5. viską supilti į skardą ištiestą kepimo popieriumi (prieš tiesiant popierių pakiškite jį po vandeniu, bus minkštas ir lengviau įsities)
  6. skardoje į masę šlapiu šaukšteliu kas 4 cm įdėkite rududu ir riešutų sviesto

Viską kepti 170‘C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol pakvips, pakils ir viršus lengvai įtrūks. Paslaptis slypi štai kame – atvėsusį pyragą rekomenduojama nakčiai palaikyti šaldytuve, tada tampa tokiu gundančiai tirpstančiu skanėstu.

2013-01-21-2864