Slyvų džemas su apelsinais

Dar viena uogienė – džemas, kurią ryžausi šiais metais virti. Apelsinų prieskoniui bruknių uogienėje mane užbūrus, norėjau išbandyti dar kokį receptą. Kaip tik gavau siuntinį iš gimtųjų namų – didžiausią dėžę prinokusių slyvų, tad nieko nelaukus, ėmiausi slyvų uogienės su apelsinais.

DSC_0019

Receptas: 2 kg slyvų, 2 apelsinai, 800 g. cukraus.

Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus, viską užpilame cukrumi ir palaikome šaldytuve apie 3-4 valandas. Po nurodyto laiko ištraukiame slyvas (bus išsiskyręs skystis), dedame kaitinti. Tuo tarpu nutarkuojame apelsinų odelę, išspaudžiame apelsinų sultis. Slyvoms šiek tiek pavirus viską supilame į puodą ir dar bent 15 minučių gerai paverdame.
Atvėsusią uogienę supilstome į stiklinius indus, paliekame maždaug parai gerai atvėsti, sekančią dieną užsukame indelius.
Tiesiog nuostabus saldaus slyvų džemo su apelsinų prieskoniais skonis džiugins tiek saldumynų mėgėjus gardinant įprastus miltinius ir kt. patiekalus, tiek gurmanus skaninat vištienos ar sūrių patiekalus.

DSC_0017

Beje, primenu, kad norint nepamiršti, kokius skanumynus užkonservavote, pasinaudokite klijuojamomis etiketėmis – tiesiog atspausdinkite jas ant lipnaus popieriaus, kurio galite įsigyti visų parduotuvių raštinės prekių skyriuose. Patinkančių etikečių apipavidalinimo šablonus tikrai išsirinksite iš gausybės pateiktų senesniame mano įraše http://www.snieguole.lt/etiketes-produktu-saugojimui/