Raudonųjų serbentų magija

currants-016Šiemet sode lūžo šakos nuo raudonųjų serbentų. Mėgstu juos skinti, nes nuskynus šakelę daug uogų iš karto nubyra į pintinę. Priskynus, ėmiau galvoti ką su jais daryti ir prieš akis iškilo vaikystės prabangiausia uogienė – serbentų drebučiai ( taip vadina juos mano mama). Dabar visuose receptuose tai serbentų džemas. Nusiteikiau ilgam vakarui, nes pamenu vaikystėje reikėdavo malti su mėsmale tuos serbentus, paskui sunkti ir t.t.t.t.t. Šį kartą radau receptą, kur praktiškai ir daryti nieko nereikėjo:)
Dalinuosi :
serbentus nuplauti, į puodą pripilti vandens, kad tik užlietų dugną, sudėti serbentus ir maišant pavirti, kad suminkštėtų. Tuomet pertrinti per tinklelį ir gautą tyrę pasvėrus, įpilti tiek pat ar šiek tiek mažiau cukraus bei užkaisti, maišant virti, kol cukrus ištirps, tuomet dar 5 min. pavirti nemaišant. Nukelti nuo ugnies, šliūkštelėti šaukštą brendžio ir pamaišius išpilstyti į stiklainius.
O netilpusį į stiklainius uogienės likutį jau ryte galima kabinti šaukštais ir mėgautis 🙂