Pyragų diena

Šiandien darbovietėje labai šauniai paminėjome Pyragų dieną, kurią skelbia TV3 kartu su išsipildymo akcijos organizatoriais. Skanavome pyragus ir džiaugiamės, jog iniciatyva sulaukė pritarimo, bei noro paremti vaikus.

Mūsų pyragai:

Na o aš žinoma pasinaudodama proga pasiprašiau visų skaniausių receptų. Jais mielai dalinuosi su jumis:

Kolegės Almos tuno pyragas:

Tešla:

200 g miltų, 125 g sviesto, 50 g vandens, 1 kiaušinio trynys, druskos

Vandenį po truputį supilti į miltus, sudėti sviestą ir t.t. ir  suminkyti tešlą, ją palaikyti šaldytuve apie 1 val, jei nėra laiko, galima mažiau.

Paruošti įdarą:

2-3 svogūnus pakepinti svieste, pridėti tuno (2 nedideli indeliai savo sultyse (nesmulkinto); sulciu nesupilti, reikia nusunkti), 750 g konservuotų savo sultyse pomidorų (be odelės, juos reikia supjaustyti), baziliko, raudonėlio, pipirų, druskos; 5 kiausinius suplakti, pridėti 300 g grietinės, supilti į tuną ir lengvai pamaišyti. Iškočioti blyną iš tešlos, formoje užlenkti kraštus ir supilti įdara. Kepti 35 min. 220 laipsnių temperatūroje (taip pagal receptą. Aš kepu apie 30 min. 210 C, o paskui sumažinu iki 200 C ir dar pakepu apie 15 min.).

Šokoladinis pyragas su riešutais

Tešla: 2  juodojo šokolado plytelės, 1 pakelis sviesto 200 g, nepilna stiklinė miltų, nepilna stiklinė cukraus, Rududu karamelizuotas sutirštintas pieno indelis (bet jo dėti reikia pagal skonį, tikrai ne visą), 100 g migdolinių riešutų, 5 kiaušiniai.

Išlydyti sviestą su šokoladu atskirai puodelyje, ištrinti kiaušinius (kiekį dar patikslinsiu ryt) su cukrumi, sudėti į kiaušinius su cukrumi išlydytą šokoladą su sviestu, sudėti miltus, viską sumaišyti.

Orkaitėje paskrudinti riešutus 5 min ir sudėti į tešlą. Supylus tešlą į skardą, pakabinti šaukštu rududu ir įdėti po šaukštą į tešlą nemaišant skirtingose vietose pagal pageidavimą.

Kepti  40 min 170 C temperatūroje.

Gitanos iškeptas Bananų ir šokolado pyragas

Produktai: 200 g. sviesto, 100 g. cukraus, 3 kiaušiniai, 1 pak. vanilinio cukraus, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 1/2 citrinų sulčių, 400 g. miltų, 3 bananai, 100 g. juodojo šokolado.

Sviestą išlydyti su šiek tiek cukraus. Kiaušinius išplakti su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Kepimo miltelius užgesinti citrinos sultimis (galima ir šaukšteliu grietinės ar acto). Išplaktus kiaušinius išmaišyti su miltais, kepimo milteliais ir lydytu sviestu. Griežinėliais supjaustyti bananus. Šokoladą sutrupinti – bet nelabai smulkiai. Visus ingredientus įmaišyti į tešlą. Atsegamą arba silikoninę kepimo formą patepti sviestu ir sukrėsti tešlą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.