Prieskoninės žolelės žiemai

 

herbs-fresh-organic-greenKai sodai ir turgeliai lūžta nuo žolių ir žolelių, širdis dainuoja bei apima noras kaip nors jas gauti ir žiemą.

Skindamos žoleles, stenkitės tą daryti kruopščiai, nepažeisdamos stiebelių, pjaustydamos naudokite aštrų peilį:)

Šaldymas – naudokite šaldymui skirtus maišelius arba ledo formeles, į kurias sudėjusios žoleles ar jų mišinį užpilkite alyvuogių aliejumi ar sviestu.

Marinavimas aliejuje ar acte – jei turite gražų butelį, į jį sudėkite žoleles, česnako skiltelę, čili pipirą – užpilkite actu ar aliejumi, palikite saulėtoje vietoje 2 savaitėms. Tai gali tapti ir gera dovana.

Džiovinimas – galite surišusios pundeliais ar atskirais lapeliais. Svarbiausiai kad tai būtų pavėsis ir nesandari patalpa, kad oras cirkuliuotų ir garintų drėgmę. Galima džiovinti ir orkaitėje

Patarimai:

bazilikai – šaldyti, gaminti pesto padažą, marinuoti aliejuje ar acte;

kmynai – marinuoti acte ar šaldyti, o sėklas džiovinti

mėtos – šaldyti ar džiovinti

raudonėlis – šaldomas ar džiovinamas

petražolės – džiovinamos, šaldomos bei sūdomos

rozmarinas – džiovinamas ar marinuojamas aliejuje ar acte

lapinis česnakas – šaldomas ar marinuojamas aliejuje ar acte

melisa – džiovinama ar šaldoma

gelsvė – džiovinama, šaldoma ir sūdoma

mairūnas – džiovinamas, marinuojamas aliejuje

šalavijas – džiovinamas

čiobreliai – džiovinami ar šaldomi.