Paprastas skanių naminių sausainių receptas

Šiandien išbandžiau dar vieną sausainių receptą. Per Kalėdas neturėjom kada išsikepti taip mėgiamų imbierinių sausainukų, tad šiandien nusprendžiau išbandyti naują jų receptą. Prisipažinsiu – iki šios dienos tai vienas skaniausių mano bandytų naminių sausainių receptų.

Receptas:

Ingridientai: 1 kiaušinis, 100 g. cukraus, 100 g. sviesto, pakelis vanilinio cukraus, cinamono šaukštelis, imbiero pusė šaukšto, sodos šaukštelis (nugesinimui šiek tiek citrinų sulčių), 150 g. medaus (ištirpdžiau šiek tiek pakaitinus), apie 400 miltų (dėti tiek kiek reikia, kad masė pasidarytų minkoma ir tinkama sausainiams formuoti)

Cukrų, kiaušinį, medų ir tarkuotą sviestą išmaišome iki vientisos masės. Tada dedame cinamoną, nugesintą sodą, imbierą ir miltus, kol masė tampa tinkama minkymui. Tešlą apie 30 min. reiktų palikti šaldytuve. Po to jau formuojame sausainius. Juos kepam įkaitintoj orkaitėj (180 laipsnių) apie 10 min.

p.s. jei neturite malto imbiero galima dėti gvazdikėlius arba kepti tik su vaniliniu cukrumi, žodžių dėkite tai, ką turite savo prieskonių dėžėje 🙂

20130106_192324 20130106_194442 20130106_194545 20130106_201156 20130106_201216

Originalus receptas paimtas iš http://www.mamosreceptai.lt/receptai/kalediniai-sausainiai-1.html