Obuolių pyragas su cinamonu

Obuolių pyragas su cinamonu pagal Juliją Visockają

Kalėdų senis šiais metais buvo dosnus įvairiomis knygomis, kurias labai mėgstu. Viena iš jų – Julijos Visockajos „Receptai visiems metams“. Labai nudžiugau joje radusi įvairių lengvų receptų, kurių dar nebandžiau. Tad antrą Šv. Kalėdų dieną griebiausi tradicinio man žiemos deserto, be kurio neįsivaizduoju šventinio laikotarpio – obuolių pyrago. Receptas labai paprastas ir gana greitas, tad rekomenduoju visiems išbandyti! Tobulas skonis patiekus su vaniliniais ledais 🙂

Mmm namai kvepia cinamonu… Gražių visiems švenčių! Būkite laimingi!

20131226_100413

Reikalinga: 250 g. miltų, 200 g. minkšto sviesto, 10 -12 didelių kietų obuolių (aš sunaudojau vos 6, daugiau netilpo), pusė stiklinės cukraus, 2-3 šaukštai vandens, cinamonas.

Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių

Paruošimas:

Sukapoti peiliu miltus ir 125 g. sviesto, padaryti duobutę ir įpilti 2-3 šaukštus vandens. Suminkyti tešlą (tešla turi būti elastinga, netrupėti), suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.

Obuolius nulupti, išimti sėklas ir kiekvieną supjaustyti į aštuonias dalis. Iškočioti tešlą į apskritimą. Apskritą formą patepti sviestu ir pabarstyti miltais. Formą iškloti tešla taip, kad susidarytų nedidelis kraštelis. Pabarstyti tešlą cukrumi ir išdėlioti obuolius vėduoklės forma. Obuolius pabarstyti cukrumi ir cinamonu, ant viršaus pridėti nedidelių sviesto gabaliukų ir kepti apie 30 minučių.

20131226_100507

20131226_100356

Skanaus!!!  🙂