Obuolių pyragas su apelsinais

Dar vienas išbandytas ir nelauktai pranokęs lūkesčius pyragas iš naujųjų Kalėdų senio suneštų knygų 🙂

Man ypač derantys su žiemos šventėmis vaisiai – obuoliai ir apelsinai viename kepinyje su baltojo šokolado glaistu. Mano šeimyna pyragą „sutvarkė“ akimirksniu 🙂 Tad siūlau ir Jums receptėlį išbandymui.

maza

Produktai: 3 kiaušiniai, 150 g cukraus, 100ml aliejaus, 160 g miltų, šaukštelis kepimo miltelių, 2-3 šaukštai apelsinų sulčių, tarkuotos apelsinų žievelės (kitaip tariant – vienas didelis apelsinas nutarkuotas ir išspaustas), šeši nulupti vidutiniai obuoliai (šį pyragą galima kepti ir su kitais vaisiais: abrikosais, persikais, slyvomis ar kokiomis nors uogomis).

Glajų galima darytis patiems iš cukraus pudros: 200 g cukraus pudros ir 30 ml apelsinų sulčių (sumaišyti ir pašildyti, tada užpilti ant atvėsusio pyrago) arba pirkti Dr. Oetker paruoštą baltojo šokolado glazūrą, kurią tereikia pašildyti ir užpilti ant pyrago, ką mes ir padarėm 🙂

20131229_170524

Eiga: Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, išklokite formą kepimo popieriumi, persijokite miltus ir kepimo miltelius. Obuolius sumaišykite su apelsinų sultimis ir žievelėmis. Kiaušinius suplakite su cukrumi iki vienalytės gelsvos masės, tada plakdami plona srovele supilkite aliejų. Suberkite miltus su kepimo milteliais. Gerai išmaišykite. Tešlą išmaišykite su obuoliais, sukrėskite į formą ir kepkite apie 40 min.

Glajų pilkite ant atvėsinto pyrago ir papuoškite 🙂 Skanaus!

Štai mūsų pyragas:

20131229_170509 20131229_175032 20131229_175100 20131229_175614

Receptas paimtas iš Elžbietos Monkevič knygos „Virtuvės vadovas“.