Maskarponės tortas su braškėmis

šį savaitgalį nutariau išbandyti naują torto receptuką. Niekam ne paslaptis, kad virtuvėje daug laiko gaišti nemėgstu, tad šis receptas kaip tik man 🙂 Paruošimas užtrunka maždaug 15 minučių 🙂

Dėja gražiomis nuotraukomis pasigirti negaliu, nes vos ištraukus paruoštą tortą mano šeimyna jį akimirksniu „sutvarkė“. Tad dalinuosi tuo kas liko :)) ir žinoma nuostabiu receptu toms, kas mėgsta greitus receptus ir super gerą rezultatą 🙂

Jums reikės:

2 indelių maskarponės sūrio

Sausainukų (Įkeliu nuotrauką, kad būtų aiškiau kokių, jų būna pirkti visuose prekybos centruose)

2 apelsinai

Šlakelis pieno

citrina

cukraus pudra

Limončelo citrinų likeris

braškės, gervuogės, šokolado gabaliukas papuošimui

Receptas:

Dubenyje išdėliojame sausainius taip, kad užpildytų pilną indą. Juos užpilame išspaustomis apelsinų sultimis ir apšlakstome Limončelo citrinų likeriu . Kitame inde išsukame maskarponės sūrį su šlakeliu pieno (kad masė būtų ne tokia kieta) ir cukraus pudra (pagal skonį, aš dėjau šaukštą). Uždrebiame sūrį ant sausainių, išlyginame aptarkuojame šiek tiek citrinos ir šokolado. Dedame į šaldytuvą keletai valandų. Prieš patiekiant sudedame papuošimui braškes ar gervuoges, gali būti mėlynės ar kitos uogos, vistiek bus skanu 🙂

Labai ačiū už šį receptą mano bendramokslei iš lankomų kursų, kuri ne tik receptu pasidalino, bet ir pavaišino savos gamybos tortu. Beje minėjo, kad šį receptą užmatė kažkurioj J. Oliverio laidoj.

O čia štai kas liko iš mano torto 🙂 kai šeimyna prasisuko 🙂

Nuostabiai skanu!