Kibinai su vištiena

Sveiki mielieji, vasara jau eina į pabaiga, daugelis jau grįžta po atostogų džiaugsmų. Taip ir aš, vasarai apleidusi „draugystę“ su kopiuteriu, palengva grįžtu į įprastinį ritmą.  Nepaisant to, kur vasarą buvote ir ką matėte, visi tikriausiai prisirinkote apsčiai idėjų, kaip pagyvinti savo namus, ką skanaus pagaminti ar netgi kaip pasiruošti įvairioms rudens bei žiemos šventėms 🙂 Bent jau aš tai tikrai 🙂 paslapčiom jau laukiu Kalėdinio pasiruošimo, nes idėjų galva pilna 😀

Tad jei turite gerų idėjų nepamirštam ir siunčiam jas evelina@snieguole.lt ir aš būtinai jomis pasidalinsiu.

Na, o dabar dalinuosi man labai rudenišku (kažkodel?!) receptuku – kibinai su vištiena ir sultiniu. Gal dėt to, kad atvėsus orams labai smagu taip sušilti, o šviežios žolelės, kuriomis gardiname sultinį dar primena vasarą 🙂

Tad receptas. Prisipažinsiu, niekada anksčiau jų nebandžiau daryti, tad pirmas „blynas“ ir išties vykęs 🙂 dar būtinai noriu paminėti, kad tikrai negalvojau, kad kibinus pasigaminti namie visai paprasta, neužima daug laiko ir be to greitai ir smagiai gali pavaišinti visą gausybę svečių.

Recepto dalys paimtos iš kelių interneto receptų, šį tą dar pamodifikavau pagal save, tad štai kas gavosi:

DSC_0007

Receptas 28 – 30 kibinų

Tešla: 1 kg. miltų, maždaug 250g. margarino, 4 kiaušiniai, indelis grietinės maždaug 250 – 300 g. (30 proc. riebumo), druska.
Įdaras: 1 kg. vištienos file, 2 svogūnų galvos, prieskoniai pagal skonį, kas kaip mėgsta (galima dėti tiesiog vegetos, arba druskos, pipirų ir žolelių, kiti deda keletą pakepintų grybų), šlakelis vandens ir šaukštas sviesto ar margarino, kas mėgsta riebiau (aš nedėjau)

Gaminimas: Į dubenį pilame miltus, dedame sukapotą margariną (mano margarinas buvo kambario temperatūros, tad kapoti nereikėjo), išmaišome, kad nebeliktų didelių margarino gumulų (nieko tokio jei lieka mažesni), tada dedame 3 kiaušinius ir grietinė. Viską išminkome. Gerai išminkyti tešlą nėra labai paprasta, reikia jėgos 🙂 tad jei pašonei turit vyrą paprašykit pagalbos. Išminkius tešlą dedam pusvalandžiui į šaldytuvą.

Tuo tarpu ruošiame įdarą – mėsytę supjaustome smulkiais gabaliukais, smulkiai supjaustome svogūnus, dedame prieskonius, pilame vandenį ir sviestą, viską išmaišome.

Po pusvalandžio traukiame tešla iš šaldytuvo. Tuo metu, iškart įjungiame kaitintis orkaitę (iki 200 laipsnių temperatūros) ir prasidedam daryti kibinus.

Sudalinam tešlą į maždaug 28 – 30 gabalėlių. Kiekvieną iš jų iškočiojame iki gražaus apskritimo, dedame įdarą ir užlipdome. Pabaigę sudedame į kepimo skardą ir aptepame ketvirtojo kiaušinio tepiniu, kad gražiai pagelstų.

Pašovę į orkaitę kepame apie 30 min. Tuo metu gaminame sultinį. Puiku, jei turite natūralaus sultinio, jei ne, tuomet puikiai tiks sultinių kubeliai, kuriuos ištirpdžius verdančio vandens puode nepamiškite pagardinti šviežiais krapais ar petražolėmis.

Skanaus!

DSC_0008

DSC_0011