Imbieriniai meduoliukai

Toliau bandom Kalėdinių skanėstų receptukus. Šį kartą – imbieriniai meduoliai. Už šį receptuką esu labai dėkinga Indrei ir jos mažajai šeimininkei. Pažiūrėkit nuotraukytes (jau vien ko vertas mažosios šeimininkės pasipuošimas!!! Nuostabi mergytė) ir būtinai išbandykit receptą! Skanaus!

Receptas:

500 g miltų
100 g sviesto
200 g medaus
200 g rudo cukraus (tinka ir baltas)
3 kiaušinių tryniai
tarkuota apelsino žievelė
gvazdikėliai
muskato riešutas
imbieras (tarkuoti šviežią geriausia)
1 a.š. sodos

Glajui:
1-2 citrinos
500 g cukraus pudros

Ištirpdyti sviestą ir medų (medų galima su indu į karštą vandenį pamerkt). Ištrinti cukrų su tryniais. Pilti ištirpdytą medų ir sviestą, prieskonius, sodą, miltus ir su mikseriu maišyti. Gaunasi kietoka tešla. Jei gaunas šiek tiek skystoka, nieko sušals. Tešlą šaldyti šaldytuve bent porą val. (geriausia parą). Tada kočioti, pjauti norimas formeles. Tešla labai labai lipni, tai kočėlą balstyti daugiau miltais, bet jei per daug pridėdi miltų – meduoliai nebebūna minkšti, tik kieti, kai iškepa. (Kieti irgi labai skanūs.) Kepti 180C 11-12 min. Geriau stovėti ir stebėti, kai tik parunda – traukti, nes labai staigiai ima degti. Kuo ploniau iškočiota tešla buvo, tuo trumpiau keps.