Citrininis aguonų pyragas

Valio valio, pavyko! Labai mėgstu aguonas, o citrininį aguonų pyragą dažnai pirkdavau vienoj Vilniaus kepyklėlėje. Visa šeima labai mėgstame, tad jau kurį laiką ieškojau to pyrago recepto. Ir štai receptas bei mano bandymo nuotraukytės:

Receptas (pasiskolintas iš Žaidimų aikštelės puslapio):

Prancūziškas citrininis pyragas su aguonomis

150 g sviesto, kambario temperatūros
200 g rudojo cukraus
3 kiaušiniai + 1 trynys
4 citrinų nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys
2 v. š. aguonų
300 g miltų
3 a. š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos

Dubenyje išsukti sviestą ir cukrų iki vientisos, kremo konsistencijos masės. kol cukrus visiškai ištirps. Kitame dubenėlyje lengvai išplakti kiaušinius ir trynį bei po truputėlį pilti į sviesto ir cukraus masę, nuolat maišant. Įmaišyti citrinos žievelę ir sultis bei karštu vandeniu nuplikytas aguonas bei persijotą miltų bei kepimo miltelių mišinį (tam, kad kepinys būtų purus). Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepti 25 – 30 min orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C (arba tol, kol iškeps. Patikrinti galite sausu mediniu pagaliuku – jei pagaliuką įkišus į pyragą ir ištraukus, pagaliukas lieka sausas ir kepinys prie pagaliuko nelimpa, pyragas yra iškepęs).

Bėgam toliau skanauti! 😉