Spanguolių ir apelsinų uogienė

Šis savaitgalis buvo išskirtinis tuo, kad nepaisant dviejų nerimstančių vaikų, ėmiausi tradicinio pasiruošimo žiemai 🙂

Kažkaip praleidau šių metų bruknes, kurių labai norėjau pro praeitų metų eksperimento, kai labai pasiteisino bruknių uogienė su žvėrienos patiekalais, tad kažkaip bevartant konservavimo receptų knygą užmačiau spanguolių uogienę, kuri taip pat labai tinka su mėsos patiekalais bei sūriais.

Kitas išbandytas receptukas  – obuolių ir apelsinų uogienė (džemas), nes kaip tik turėjau nemažai obuolių iš tėviškės, kuriuos norėjosi kažkaip įdomiau panaudoti, ne tik tradicinėje obuolienėje. Tad šio savaitgalio 2 receptukai:

Spanguolių ir apelsinų uogienė:

Sunaudota 3 litrai spanguolių, pusė kilogramo uogienių cukraus, 3 dideli sultingi apelsinai ir gvazdikėlių žiupsnelis.

Spanguoles nuplauname ir supilame į puodą, išmaišome su cukrumi ir pakaitiname, ištirpus cukrui pertriname spanguoles, supilame nutarkuotą apelsinų žievelę ir išspaustas apelsinų sultis, dedame gvazdikėlius. Viską paverdame keliolika minučių ant silpnos ugnies, putas nugriebiame. Paragaujame ar skanu ir jei kažko trūksta įdedame. Šiam kiekiui kiti naudoja daugiau cukraus, bet man pagal skoni tikrai užteko, buvo gana saldu.

Tuomet į švariai su soda išplautus stiklainiukus supilame uogienę, uždarome ir apvertus palaikome apie 10 minučių. Uogienė galima laikyti tiesiog spintelėje iki metų.20140929-DSC_1167Apelsinų ir obuolių uogienės receptą rasite čia