Apelsinų ir obuolių uogienė

Skaičiau, kad šis receptas yra paminėtas ir J.Oliverio knygoje. Tos knygos neturiu, receptuką radau interneto platybėse, bet receptas man išties patiko dėl savo paprastumo ir tikrai gero skonio.

Panaudota: 6-7 vidutiniai obuoliai, 3 sultingi apelsinai, uogienių cukrus, galima šiek tiek cinamono, bet aš jo nedėjau.

Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis, apelsinų žievelę nutarkuojame ir išspaudžiame sultis, viską supilame į puodą. Aš sunaudojau apie pusę kg uogienių cukraus, bet čia taip pat reiktų pagal savo skonį, juk uogienė visų pirma turi būti skani Jums 🙂

Viską paverdame apie keliolika minučių ir supilame į soda išplautus stiklainiukus. Uždarome, apverčiame ir po keliolikos minučių atvėsintus indelius galime susidėlioti į spintelę ir laikyti visą žiemą 🙂

P.S. uogienės spalva mane užbūrė 🙂

20140929-DSC_1166