Obuolių pyragas – greita ir skanu

Dalinuosi labai paprastu ir bene labiausiai mano receptų užrašinėje naudojamu receptu. Labai paprasta, greitai ir skanu. Ypač kai sužinai apie netikėtai atvykstančius svečius 🙂

Prašom išmėginti 😉

Receptas:

1/2 st. cukraus (jei mėgstate saldžiau, galite dėti daugiau)

1 st. miltų

5 kiaušiniai

1 šaukštelis kepimo miltelių

5-6 obuoliai

vanilės, cinamono, cukraus pudoros jei turit 🙂

Tešlos paruošimas: cukrų išplakti su kiaušinių tryniais, sudėti kepimo miltelius, cukrų, iki baltumo išplaktus kiaušinių baltymus, miltus, vanilinį cukrų. Viską išmaišome iki vientisos masės (turėtų gautis maždaug blynų tešlos skystumo tešla).

Obuolius supjaustome griežinėliais, apibarstome cinamonu ir išdeliojame į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi. Užpilame tešlą. Kepame įkaitintoje orkaitėje (180 laipsnių) apie 30 – 40 min. Nepamirškite patikrinti ar iškepė mediniu pagaliuku prieš traukiant iš orkaitės.

Išėmus iš orkaitės apibarstome cukraus pudrą, jei turim.

Skanaus!